Door het toepassen van de Harada methode leer je om je doelen te realiseren obv persoonlijke balans. Dat laatste is een voorwaarde om niet eenzijdig een doel te realiseren waarbij je andere belangrijke zaken in je leven verwaarloost; dat gebeurt namelijk al te vaak dat we met één doel voor ogen alle andere zaken gaan verwaarlozen en daarmee onze balans verliezen. Het energieverlies daarvan is vaak groter dan de waarde van het gerealiseerde.

Daarbij ga je leren om gedrag dat jou niet dient (maar dat je wel toepast) in kleine stappen aan te passen naar gedrag dat jou wél dient.

We doen dat in een 2-daagse groepstraining in groepen van 5 tot maximaal 10 personen. Dit houdt het interactief en persoonlijk en dat is wat ik altijd zal proberen te creëren in mijn trainingen en diensten.  Daarna gaan we samen het geleerde toepassen in de 3 maanden die erop volgen. Je staat er dus niet alleen voor maar wordt actief gecoacht door een gecertificeerde Harada coach die (2-)wekelijks samen met jou terug en vooruit kijkt. Succesvol afronden van het 3 maanden Harada trajekt is uiteindelijk de enige ervaring die er werkelijk toe doet.

Een veel gehoorde opmerking is ‘ik heb geen tijd om dit er ook nog 3 maanden bij te doen!’. Daar zit nu net de kern van de Harada methode. Wanneer je deze goed toepast komen de activiteiten niet bovenop maar in plaats van andere activiteiten en zul je zelfs minder het gevoel hebben dat je ergens niet aan toekomt!

Daarmee heeft Harada de potentie een ‘manier van leven’ te worden ipv slechts ‘een volgende methode’